A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesíti a lakosságot, hogy a Sopron – Fertő Vízitelepen a cölöpházakat ellátó vízrendszer folyamatos meghibásodása miatt időszakosan a víz- és szennyvízelvezetés korlátozására, lezárására lehet számítani a vízitelepen. A víziállás bérlők (cölöpháztulajdonosok) bejelenései alapján a nyáron többször is javítani kellett a szennyvízelvezető rendszert, amelyet ezért időszakosan többször is lezártak.

 

 

Valószínűsíthetően az elöregedett víz – és szennyvíz vezeték rendszer nem tudja ellátni a megnövekedett időszaki terhelést. Ennek az egyik kiváltó oka lehet a 2017-es tűzvész is, melynek során a kor elvárásainak egyébként sem megfelelő, elavult vízrendszer műszaki tulajdonságai tovább romlottak. A szakemberek dolgoznak a folyamatos hibák mielőbbi elhárításán. A területet kezelő Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. számára a Fertő tó vízének szennyezése semmilyen mértékben nem elfogadható.

A fejlesztő cég hangsúlyozza, hogy a többségében osztrák érdekeltségű cölöpházak magyar állami vízfelületen álló magán bérlemények, amelyek közműfejlesztési kérdéseit nem lehet közösségi célokra szánt állami forrásból megoldani.  A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. a közvetlen kárelhárítási munkálatokat elvégezteti, ám hosszútávú, megnyugtató megoldást csak a vízitelepen levő jelenlegi elavult közműrendszer teljes átépítése jelenhet.

Kérjük a lakosság szíves megértését és támogatását!