A Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a Fertő tavi Vízitelepen a munkaterület átadás-átvétele megtörtént. A fejlesztési terület teljes egészében munkaterületté vált, amelyet a beruházó szerződéses kötelezettségének eleget téve a kivitelező rendelkezésére bocsátott a munkavégzés idejére. Emiatt 2020. december 17-től a területre nem léphetnek be látogatók.

A soron következő időszakban a terület rendezési földmunkák mellett kotrási és víziközmű építési munkálatok kezdődnek. Megvalósul a belső locsolóvíz-, belső szennyvíz-, belső csapadékvíz- és belső vízhálózat kiépítése. Továbbá létrejön az északi és déli vitorláskikötő, a csónak- és sétahajó kikötő.

Az építési időszakban a megnövekedett forgalom miatt a kivitelező tehermentesítő utak létrehozásával csökkenti a lakott területek forgalmát.

Az érvényes mederhasználati szerződéssel rendelkező bérlőket a beruházó értesítette a „cölöpházak” megközelítési és használati módjáról, akik a területre belépést igénylő érvényes jogcímmel rendelkeznek, ezt az értesítésben foglaltak szerint megtehetik.

A Fertő tó magyarországi partjának egyetlen idegenforgalmi célokra használható szakasza kizárólag hazai forrásból, a Modern Városok Program részeként, komplex módon újul meg. A korábbi vízitelep területének rekultiválásával korszerű turisztikai központ jön létre. A területen új strand, vitorlás központ és egy egyedülálló ökopark is helyet kap. A fejlesztéssel családi – és közösségi terek egész sora jön létre, amelynek köszönhetően a jövőben mindenki megtalálhatja a számára megfelelő kikapcsolódási formát.

 

A beruházó és a kivitelező kéri a lakosság türelmét és megértését a munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségek miatt.