Sopron - Fertő kiemelt Turisztikai Térség Bor - és gasztroturizmus fejlesztése

A bor - és gasztroturizmus fejlesztése a Sopron - Fertő kiemelt Turisztikai Térségben 

 

Tovább erősödhet a Sopron – Fertő kiemelt turisztikai fejlesztési térség idegenforgalmi vonzereje. A térség meghatározásáról és a térségben megvalósítandó egyes fejlesztések megvalósításához szükséges források biztosításáról szóló 1862/2016. (XII.27.) Korm. határozat rendelkezik. Az ebben leírt fejlesztési célok sora a bor és gasztronómia területének erősítésével egészült ki, melyben összesen nyolcszáz millió forintos kormányzati támogatást kaphatnak az ágazat szereplői. 

A Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség fejlesztése komplex módon valósul meg úgy, hogy a különböző elemek egymással összefüggő rendszerben kapnak helyet. Ennek részeként - a turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztése révén - hazai forrásból kaphatnak támogatást a bor- és gasztroturizmus területén tevékenykedő helyi vállalkozások, elősegítve ezzel is a térség idegenforgalmának fellendülését.  A kormányzati támogatások célja, hogy az idegenforgalom egyik legfontosabb szereplői, a vendéglátó helyek, éttermek és a Sopronhoz szervesen hozzá tartozó borászatok a lehető legmagasabb színvonalon tudják kiszolgálni az egyre növekvő igényeket. A bor, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó gasztroturizmus a térség idegenforgalmi kínálatának fontos eleme. A vendéglátás és bor vonatkozásban az eddigieknél is nagyobb fejlődési lehetőség van Sopronban – ezért határozott a kormány az ide érkező források kibővítéséről. A térség bor- és a gasztro turizmusát élénkítő fejlesztések elengedhetetlenek ahhoz, hogy az egész desztináció komplex módon lépjen előre.