A Fertő tó komplex fejlesztése

A Fertő tó környezetének fejlesztése azzal a céllal valósul meg több tíz milliárd forintból 100%-os kormányzati támogatással, a Modern Városok Program részeként, hogy a korábbi Vízi telep területének kibővítésével magas színvonalú turisztikai vonzerőt jelentsen a hazai és külföldi látogatók számára egyaránt. A Fertő tó kincsei és a környezetében rejlő kikapcsolódási lehetőségek a korábbi átfogó fejlesztések hiánya miatt a látogatók előtt mindez idáig rejtve maradtak.

A beruházás célja, hogy a Fertő tavi turisztikai központ gazdag funkciós - és családi jellegű programkínálatával egész évben lehetőséget nyújtson a szabadidő aktív eltöltésére, egyben vonzó és versenyképes alternatívát kínáljon az osztrák oldal üdülőhelyeivel szemben.
A terület megújulása után élmények sokaságán keresztül ismerhetik meg a tó természeti értékeit. A legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a számára kedves kikapcsolódási formát. Ebben segít az a látogatóközpont, ahol minden szükséges információt megkapnak a Fertő partról és a környékbeli programokról.
A fejlesztés fontos eleme a teljesen megújuló strand. A mederkotrásnak köszönhetően a vendégek tisztább vízben hűsölhetnek, míg a gyerekeknek a vízi játszótér nyújt majd élményt a legmelegebb nyári napokon is.

A vitorlások számára új, korszerű kikötő áll majd rendelkezésre, egy minden igényt kielégítő utánpótlás bázisként is funkcionáló vitorlás központ is épül a parton.
A horgászok a korábban használt partszakasz hosszának többszörösét vehetik birtokukba. A Rákos patak északi oldalán és a Virágosmajori csatornán kialakított horgászhelyek mellett az új kikötők mólóin, valamint a nyugati csatorna partszakaszain összesen közel 3000 méteren lehet majd horgászni. A csónakoknak pedig az eddiginél jóval nagyobb, mintegy 500 férőhelyes kikötő nyílik.

A beruházás a vízi és a szabadtéri sportok szerelmeseinek is lehetőséget kínál. A vízisport- központ a vitorlások bázisaként működik majd, míg a külső futó-, foci- és strandröplabda pályák az aktív kikapcsolódás kedvelőit várják.

A parton felépített külső és belső térrel egyaránt rendelkező 20 hektáron elterülő Ökocentrum a turisztikai fejlesztés egyik központi eleme lesz, ahol a Fertő tó egyedülálló élővilága valósággal megelevenedik.

Fontos, hogy az ide látogatók akár több napot is eltölthessenek a Fertő tó partján. Ehhez több féle szálláslehetőség közül is választhatnak. A komfortos kempingben, a part menti apartman házakban vagy egy négy csillagos szállodában is eltölthetik szabadidejüket az ide érkező vendégek.

A parton családbarát szolgáltatások egész sora várja a kikapcsolódni vágyókat. Játszóterek, pihenőszigetek, lagúnarendszer és sétányok teszik teljessé az itt eltöltött napokat, hogy a Fertő part valóban az élmények otthona legyen.